FPE obilježio Dan studenata

Visokoškolci u Crnoj Gori juče su obilježili međunarodni Dan studenata, koji se obilježava u znak sjećanja na Žarka Marinovića, studenta prava koji je ubijen 1936. godine u Beogradu, u aprilskim protestima.

Studentski parlament Fakulteta za poslovnu ekonomiju – Bar tradicionalno obilježava 4. april originalnim idejama i akcijama.

Povodom ovog praznika, studenti Fakulteta za poslovnu ekonomiju – Bar su poklonili gradu pet sadnica maslina koje simbolizuju pet generacija studenata na FPE. Ovom akcijom će se uljepšati neuređeni dio ulice ispred zgrade fakulteta.

“Studenti su ovim gestom željeli da podsjete sugrađane da Bar treba da bude ponosan što je studentski grad, kao i da pokažu da mladi treba da imaju svijest o značaju očuvanja prirode i na taj način daju svoj doprinos uređenju grada i očuvanju prirode.”, kazali su iz Studentskog parlamenta FPE Bar. Akciju je podržalo DOO Komunalne djelatnosti Bar, obezbjeđujući stručnu pomoć, na čemu su im studenti FPE Bar veoma zahvalni.

Interesantno je to što su studenti, uz sadnice maslina, zakopali i “vremensku kapsulu” koju su sami napravili i u koju su stavili razne poruke, za neke nove generacije.

“’Drveće koje sporo raste daje najslađe plodove’, jedna od vanvremenskih poruka u njoj. Tako je i sa znanjem! Ponosni na naše studente!”, zaključili su iz FPE Bar. 

It's only fair to share...Share on Facebook