PREDSTAVNICI FPE BAR U KINI

Prodekanka za nastavu Fakulteta za poslovnu ekonomiju Univerziteta Adriatik Bar doc. dr Sandra Đurović u posjeti je Narodnoj republici Kini, kao član delegacije koju čine predstavnici četiri crnogorska univerziteta. Povod posjete je prisustvo seminaru „Higher Education Management for Montenegro in 2018” organizovanom pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine kineske države, a koji se tiče poboljšanja svih aspekata upravljanja razvojem visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

Seminar u provinciji Zhejiang organizuje Zhejiang Normal University, jedan od najboljih kineskih univerziteta sa svjetski priznatim rezultatima kako u nastavi tako i u istraživanjima. Cilj seminara je prenošenje pozitivnih iskustava i dostignuća u razvoju tamnošnjeg visokog obrazovanja kolegama iz Crne Gore.

Tokom seminara učesnici će posjetiti više univerziteta u Šangaju, Hangzhou i Yiwuu. Pored toga, crnogorska delegacija će imati priliku da se upozna sa lokalnom kulturom kako bi na taj način bili u prilici da bolje razumiju i savladaju sve ono što je predstavljeno u radnom dijelu seminara a tiče se kineskih dostignuća u obrazovanju, društvu i izgradnji kulture. Istovremeno, ovaj bilateralni seminar koji je organizovan u saradnji vlada Crne Gore i Narodne republike Kine, otvoriće prostor za razgovore o daljoj saradnji i razmjeni između dvije države u budućnosti.

Delegaciju Univerziteta Adriatik Bar pored prodekanke Đurović čine sekretar Fakulteta za poslovnu ekonomiju Bar Dijana Drobnjak i Sanja Smolović, saradnik u nastavi na Pomorskom fakultetu Bar.

It's only fair to share...Share on Facebook