Riječ Dekana

Poštovane koleginice i kolege,
Izuzetno brzi razvoj nauke i tehnike uslovio je da period industrijske revolucije već pripada dalekoj prošlosti, a ljudska civilizacija sve dublje zalazi u novu epohu, epohu naučno-tehnološke revolucije. Kao rezultat naučno – tehnološke revolucije nastaju nove veze između materijalnih i ljudskih resursa u procesu rada.
Poslednjih nekoliko decenija stvoren je niz novih naučnih oblasti i povećan je obim znanja, može se reći, više nego svih prethodnih vjekova zajedno. Osim stvaranja novih, došlo je do širenja postojećih naučnih oblasti. Nauka i obrazovanje sve više izrastaju u neposrednu snagu rada i društva.
Odlukom da nastavite školovanje na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo opredjeljujete se za obrazovanje koje je usmjereno ka osposobljavanju mladih ljudi za savremene promjene i promjene koje nas očekuju u budućnosti.

Na našem fakultetu steći ćete znanja koja će vam obezbijediti da budete sudionici i kreatori promjena, a ne puki posmatrači istih. Put sticanja kvalitetnih znanja nije lak, već veoma naporan i izazovan, zahtijeva i značajna odricanja, ali zato daje mnogo više. Na tom putu, profesori i saradnici Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar, biće vam maksimalna podrška.

Budite kreatori svoje budućnosti, a mi smo tu da vam pomognemo.
S poštovanjem,
Dekan
Prof. dr Rajko Novićević