Proslavljen Dan Fakulteta FPEP

Svečanom dodjelom diploma svršenim studentima osnovnih, postdiplomskih specijalističkih i postdiplomskih magistarskih studija obilježen je Dan Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo Bar (FPEP)
Dekan FPEP Bar prof. dr Rajko Novićević zahvalio se studentima na povjerenju koje su iskazali prema Fakultetu za poslovnu ekonomiju i pravo Bar.
– Ovo je veliki dan za Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo. Dan kada našoj zajednici, društvu i državi darujemo 161 mladog intelektualca koji su zajedno sa nama prethodne tri, odnosno četri godine usvajali nova znanja, sticali vještine i nova životna iskustva, razmjenjivali ideje, viđenja i stavove, kazao je dekan prof. dr Novićević dodajući „Nikada nemojte klonuti i posustati na putu realizacije vaših ciljeva“ .
-Nemojte biti puki primaoci informacija, nego ljudi čiju ćemo kreativnost i inventivnost kao društvo osjetiti, pozdraviti i podržati. Ovo će zauvjek biti vaš Fakultet koji će vaše uspjehe doživljavati kao svoje. Vrata Fakulteta biće vam uvjek otvorena, istakao je dekan FPEP Bar
Predsednik UO FPEP prof. Milovan Živković ističe da je po ocjeni međunarodne komisije Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo Bar proglašen najboljim privatnim fakultetom u Crnoj Gori.
Za Dan fakulteta odabrali smo 2.jun, dan na koji se rodio osnivač, prvi dekan Fakulteta za poslovnu ekonomiju prof. dr Božo Marđokić čija je želje bila da osnuje fakultet u rodnom gradu, Baru.To je naš uporni Boža, uz mnogo muka i prepreka uspio. Fakultet je osovan, akreditovan i licenciran od ministarstva prosvjete Crne Gore. Godine 2012. upisana je prva generacija studenata, njih 181 na osnovnim studijama. Danas Fakultet ima osnovne, postdiplomske master i doktorske akademske studije, oko 600 studenata. Naš osnivač mnogo je učinio da se u Baru osnuje privatni Univerzitet Adriatik, kazao je predsednik UO Milovan Živković dodajući da je međunarodna saradnja na visokom nivou.
– Sarađujemo sa Srbijom, Albanijom, Kinom i Amerikom… Novi dekan i kolektiv uspjeli su da realizuju i akredituju i licenciraju dio Fakulteta koji školuje pravnike. U cilju permanentnosti podizanja kvaliteta studentskog programa Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo Bar uspješno je okončan akreditacione procese i od studijske 2019/ 2020. obrazovaće studente po novim studentskim nivoima, kazao je prof. Živković.
Sin osnivača Fakulteta za poslovnu ekonomiju i pravo i većinski vlasnik ove obrazovne ustanove Dražen Marljukić uručio je diplome svršenim studentima osnovnih studija FPEP.
Diplome specijalističkih studija svršenim studentima je uručio prof.dr Veselin Orlandić.

It's only fair to share...Share on Facebook